“I’ll make you banana pancakes”. Wie kent deze zin niet uit het liedje van Jack Johnson? Zo een lekker zwijmelnummer voor de perfecte luie ochtend die heel toepasselijk ook ‘Banana Pancakes’ heet. Nou, vandaag maak ik de banaan pannenkoekjes voor jullie en zonder schuldgevoel kan je er zoveel van eten als je wilt! Waarom zijn ze gezond? Ze zijn al lekker zoet van zichzelf door de banaan (en kaneel) dus behalve een beetje honing, maple sirup of agave siroop hebben deze schatjes geen zoetstoffen meer nodig. Ze zijn niet op basis van bloem gemaakt dus helemaal low carb en er is geen melk toegevoegd. Extra fruit voor de topping is lekker en mag altijd, denk aan appel of zoals in deze post blauwe bessen en wat lychees.

Beslag maken

Vanochtend ben ik uitgegaan van één persoon en heb ik beslag gemaakt voor ongeveer 4 pannenkoekjes. Men nemen: 1 grote rijpe banaan, 2 eieren en een flinke scheut kaneel je kan dit mengsel vervolgens prakken, maar even de staafmixer erop is sneller en beter voor een glad beslag. Optioneel is om nog een beetje vanille extract toe te voegen.

Beslag-pannenkoek

Op half hoog vuur heb ik vervolgens een klontje kokosolie gesmolten in de pan en voorzichtig een schep beslag in het midden van de pan geschonken. Hou ongeveer een diameter van 15 tot 20 centimeter aan dit maakt het makkelijk om je pannenkoek op je spatel te scheppen en om te draaien. Helaas kan je niet zo makkelijk de bananen pannenkoeken flippen in de lucht zoals bij gewone pannenkoeken, ze worden namelijk wat dikker en kunnen breekbaar zijn. Tussen elk pannenkoekje even wat nieuwe olie in de pan en hups in mum van tijd zijn ze klaar!

Je kan ze direct uit de pan op een bord opstapelen en ik vind het niet heel erg als de eersten een beetje koud worden, ze zijn nog steeds lekker. Een simpel recept dus om de luie ochtend feestelijk te beginnen en wie weet kan je er iemand feestelijk mee te verrassen! Your tummy will be happy and so will you!

Liefs,

Jane