Hou je van zoet? Of hou je van hartig? Deze snack is juist leuk om te maken in meerdere varianten! Kikkererwten zijn heel gezond, omdat ze vol met vezels zitten en door de verschillende sausjes zijn ze totaal niet saai. Voor dit recept ga je de kikkererwten roosteren in de oven waardoor ze lekker knapperig worden en als ze nog warm zijn haal je ze door je eigen gemaakte seasoning heen.

Deze snack is echt heel makkelijk en perfect als je nog allemaal andere dingen aan het doen bent. Ik vind het bijvoorbeeld een echte zondag-snack en dat je lekker op maandag nog een beetje van het weekend mee kan nemen naar werk yummyy. In deze post zal ik mijn basis recept voor geroosterde kikkererwten geven, zodat je wat ideeën hebt en daarna zelf kan experimenteren!

Kikkererwten roosteren

Verwarm de oven voor op iets minder dan 200ºC.

Ik heb een grote zak gedroogde kikkererwten thuis, maar je kan ook kikkererwten in blik kopen. Het voordeel van het laatste is dat je ze niet meer hoeft te koken. Goed, gedroogde kikkererwten laat ik een laagje water (niet de hele pan vol) op een laag vuur langzaam koken. Dit mag best wel even duren want dan zuigen de erwten zich langzaam vol en worden ze gaar. Als ze gekookt zijn dan kan je ze afgieten en op een theedoek of keukenrol droog deppen, zodat het meeste vocht is opgenomen.

Nu schep je de kikkererwten op een bakplaat en besprenkel je ze een klein beetje met olijfolie en een beetje met je hand over de erwten rollen zodat iedere erwt wat olijfolie heeft. De bakplaat zet je in de oven voor ongeveer 30 minuten, dit is wel per oven afhankelijk! Mijn oven is best sterk dus ik controleer al na 25 minuten of de erwten knapperig zijn en ze mogen niet bruin worden, want dan zijn de erwten al te hard gegaan.

gezonde snack

Voor de seasoning heb ik twee favorieten die ik met jullie ga delen. Neem twee bakjes en schenk in één alvast een laagje olijfolie hier rasp je vervolgens lekker wat Parmezaanse kaas bij en nog een theelepel knoflook poeder. In het andere bakje doe je een paar scheppen honing of agave siroop en vervolgens een eetlepel kaneelpoeder of meer natuurlijk.

Zodra de kikkererwten klaar zijn en nog heet zijn, schep je ze meteen in de bakjes met olie en siroop. Snel omscheppen tot alle erwten bedekt zijn en dan meteen opeten! Mmmm… ze zijn het lekkerste als ze nog warm zijn, maar je kan ze tot een paar dagen bewaren.

Liefs,

Jane