Samen met mijn tandarts had ik het laatst over het drinken van thee en de aanslag die het achter laat. Wat ik niet kon geloven was toen ze zei dat er vaak suiker is toegevoegd aan de theezakjes van de grote merken!! Dit had ik nog nooit gehoord en ik had ook nog nooit de ingrediƫnten op een pakje thee gelezen. Na een eigen onderzoek kan ik jullie weer een foodfact presenteren, dat thee niet altijd zo gezond is als je het verkeerde merk kiest.

Fact: <0,5 gram per 100ml

Fabrikanten voegen aan bijna alle producten suiker toe, omdat dit de smaak van het product versterkt. Zonde, want we willen helemaal geen betere chemische smaak we willen een eerlijke en pure smaak. Na het openscheuren van een theezakje kon ik zo de witte korreltjes tussen de blaadjes uit vissen, suikerkorrels die oplossen in je kop heet water. Mijn doos citroen thee bevat per 100ml rond de 0,5 gram suiker en van vruchtenthee verwachtte ik deze uitkomst, maar een cross-check in de supermarkt wijst uit dat groene thee, munt thee, rooibos en alle andere kruidenthee ook suiker bevatten! Dit verschilt per merk, want natuurlijk verkoopt de supermarkt ook biologische thee, maar het eigen merk en Lipton bijvoorbeeld verwerken allemaal suiker in het zakje.

suiker-theezakje

Kortom, de grote A-merken willen thee verkopen en omdat we verslaafd zijn aan suiker smaakt thee met suiker ons beter. Let dus op de verpakkingen als je geen extra suikers wil nuttigen en kies voor verse thee of de wat bewustere merken zoals ‘Zonnatura’. Natuurlijk zijn deze merken duurder, maar op lange termijn wel beter voor je. De toko, de markt en natuurwinkels hebben pakken thee met gerolde blaadjes en dit is gegarandeerd suikervrij! In elk warenhuis kan je een houdertje kopen voor je verse theebladeren dus er is geen excuus meer om deze niet te kopen! En een lekkere bos munt met honing is zeker genieten. Keep it green and sugar free!

Liefs, Jane