In Amerika (uiteraard waar anders) is het al een trend, juicing and blending! Inmiddels doe ik het ook al een aantal maanden, fruit en groente inslaan om deze te blenden tot lekkere smoothies. Is dit dan een dieet hoor ik je denken? Het woord dieet vind ik altijd een obstakel… want zodra je zegt: ‘vanaf nu hou ik me aan dit dieet’ is de verleiding naar wat je niet mag des te groter. Zodra het woord dieet in je hoofd rond sluipt, denk je plots alleen maar aan chocola en chips. I know it is so annoying. Voor mij helpt daarom om te eten volgens een manier waarvan ik weet dat het goed voor me is, zowel voor de lijn als voor een gezonder leven. Zoals je wilt, call it a way of life!

Happy smoothie Life

Denk eens aan al het geproduceerde voedsel wat er tegenwoordig in de winkels ligt? De boterham met chocoladepasta bijvoorbeeld, heel lekker, maar wat zou er allemaal in chocoladepasta zitten of in die boterham? De perfecte ronde plakjes worst van fijngemalen vlees waar een ik weet niet wat aan wordt toegevoegd om het langer houdbaar te maken…. Brrrr. Wat nou als je die snelle suikers zou kunnen vervangen voor meer voedingswaarde, veel meer vitamines en een bron van goede antioxidanten. Stap af van wat wij denken dat normaal is, want geloof me wij in de Westerse Wereld zijn één van de weinige landen in die zoveel brood eten op een dag. Bak, kook, ontdek en maak alles weer eens zelf, want alleen zo weet je dat alles eerlijk en puur is.

Nu is het grote excuus vaak dat een boterham zo makkelijk is! Het is snel klaar te maken, makkelijk mee te nemen en zeker makkelijk om achter je computer op te eten. Het maken van een smoothie kost echt niet heel veel meer moeite! Je kan verschillende thermoskannen, flessen of potten kopen waarin jouw smoothie net zo makkelijk mee te nemen is als het zakje met boterhammen. Het wordt lastig als er geen koelkast in de buurt is om het koel in te bewaren, maar dat is dan ook het enige excuus. Nu snap ik wel dat we maar moeilijk af komen van ons ‘bammetje met kaas’, want het wordt flink door de overheid gestimuleerd, gesubsidieerd en goedkoop aan ons aangeboden. Het verbouwen van graan is ook goedkoop en er valt veel winst op te behalen. De schijf van vijf is helaas voor een deel dan ook een financiële bron voor de overheid.

JaneDoe.nl is geïnspireerd op een paleo lifestyle en clean eating met recepten die eerlijke producten bevatten die goed voor ons lichaam zijn, omdat we deze al miljoenen jaren eten. Groene smoothies passen zeer goed in deze levensstijl, ze bevatten soms wel drie stukken groente of fruit die je anders nooit in één keer op zou kunnen eten.

Op mijn blog ga ik jullie in ieder geval op de hoogte houden van mijn smoothie recepten en mijn andere ideeën over gezonde voeding. Samen met de hulp van mijn vriendinnen delen we, visualiseren we en leggen we uit dat een gezond leven heerlijk is! Je geeft er bijna niks voor op, maar krijgt er heel veel voor terug.

Liefs,

Jane