Elke keer probeer ik nieuwe smoothies te vinden voor jullie en voor mijzelf, want afwisseling kan geen kwaad! Bij het bedenken van een nieuwe smoothie zijn altijd een paar dingen belangrijk: de producten moeten vers zijn, de smaak moet fris en zoet zijn en het moet een goede combinatie zijn van groente en fruit. Als je, zoals ik, elke ochtend een smoothie maakt voor het ontbijt dan leer je de lekkere combinaties wel kennen en daarom blog ik vandaag weer over twee groene smoothies met bosbessen als basisingrediënt.

Ingrediënten verzamelen

Rotterdam is een echt foodwalhalla en het blijft zich maar uitbreiden! De perfecte stad om met een budget toch gezond te kunnen leven en de keuzes zijn hier eindeloos. Mijn favoriet is de markt op dinsdag en zaterdag, het is één van de grootste van Nederland en voorziet mij soms wel twee keer per week van al het groente en fruit (en geloof me dat is een tas vol) voor ongeveer 10 a 15 euro. Naast groente en fruit staat er ook een poelier met kip die echt niet hetzelfde smaakt als uit de winkel, ook staan er verschillende notenkramen en heeft de de kaasboer verse eieren. Wat wil een mens nog meer?? Ohja! De markthal is sinds kort de nieuwe aanwinst van Rotterdam, iets te duur om alle boodschappen in te doen, maar wel perfect voor dat ene speciale ingrediënt en om lekker rond te struinen.

Nu dwalen we af van de groene smoothies, want daar gaat het in deze blog natuurlijk om. Naast de bosbessen en de andere groente gebruik ik voor de onderstaande creaties ook nog amandelmelk en groene thee. De amandelmelk koop ik bij een biologische speciaalzaak, in mijn geval is dit vaak de ‘Ekoplaza’ en dan koop ik de ongezoete variant. Uit dit pak gaan ongeveer 7 tot 8 smoothies.
De groene thee is niet zomaar thee van Pickwick of Lipton (lees hier waarom niet), maar het is biologische thee of in ieder geval thee wat je koopt in losse blaadjes. Mijn thee komt voor een deel uit Vietnam, China en gewoon van de Dille en Kamille hier in Nederland. Heb je alles in huis? Laten we dan nu smoothies gaan maken!

smootie groen bosbessen

Pretty In Purple

1 rijpe avocado
2 handjes bosbessen
+ wat frambozen als je die hebt
1 halve beker amandelmelk

Wanneer je avocado’s in je smoothies gebruikt zul je merken dat het snel een dikke substantie wordt, voeg dus meer amandelmelk toe naar smaak of leng de smoothie aan met water. Hierboven vertelde ik dat verse producten natuurlijk het lekkerste zijn, maar ik kan goed begrijpen dat frambozen en aardbeien in de winter heel duur zijn dus dan is ingevroren fruit een goed alternatief.

groene smoothie tropisch

Tropical Party

1 hand spinazie
1½ hand bosbessen
1 schijf ananas
1 hand aardbeien
1 beker sterke groene thee

Voor deze Tropical party heb ik ingevroren aardbeien gebruikt en de spinazie uit de zakken van de Albert Heijn, deze kan je ook heel goed invriezen. Zet je smoothie-maker maar lekker op de hoogste stand en blenden maar!

Wil je nog meer inspiratie voor groene smoothies opdoen? Kijk dan ook even op dit blog: Groene smoothies die niet naar groente smaken.

Liefs,

Jane