At jij vroeger ook geen groene groente? Tot je ouders zeiden dat de sperziebonen groene frietjes waren? Het is vaak een fase, maar sommigen komen nooit over de fobie voor groene groente heen. En wees maar eerlijk als je de foto’s in deze post bekijkt associeer je de groene kleur van deze smoothies zeer waarschijnlijk met alles behalve een zoete smaak. Gelukkig kan ik deze winnaars met je delen en je verzekeren dat de smoothies echt niet naar groene groente smaken!

Groene appel en avocado

De eerste smoothie (zie foto boven) is fris, zoet en heel makkelijk te maken. Een avocado zorgt voor een bepaalde dikte in een smoothie en is heel zacht van smaak, de citroen en de groene appel zijn dus een goede frisse tegenhanger. Probeer ook eens naast alleen het citroensap wat citroen rasp mee te nemen in je smoothie. De smaak is zeer geconcentreerd in de schil en geeft een extra boost aan deze super powerful kickstart of the day! Ja, de avocado proef je nog op de achtergrond maar verder is het echt alleen maar fruitig.

Voor twee glazen:
1 rijpe avocado
1 flinke groene appel
1 uitgeperste citroen
1 kop amandel melk

De ananas-sinaasappel-spinanzie fantasie

Deze smoothie vraagt iets meer aandacht en voorbereiding. Hij smaakt ook zoveel beter als alle ingrediënten vers zijn of vers uit de vriezer zoals het bij mij gaat! Wederom, als je goede perssinaasappelen hebt en een lekkere zoete ananas dan proeft het echt niet naar groene rauwe groente. Een lekker vitamine bommetje.

ananas-wortel-spinazie

Voor twee grote glazen
1 grote wortel
2 schijven verse ananas
1 ½ hand spinazie
4 pers sinaasappelen
1 stukje verse gember (1 bij 2 cm ongeveer)

Optioneel – als deze smoothie je ontbijt is – kan je nog twee scheppen griekse yoghurt of wat amandelmelk toevoegen.

Gember is echt heel lekker in combinatie met sinaasappel en wortel. Daarnaast is rauwe gember ook nog eens super gezond! In Azië bijvoorbeeld gebruiken ze gember niet alleen in de keuken, maar ook als medicijn dus voel je een griep of verkoudheid opkomen dan bouwt dit drankje je weerstand weer op. Gember is ook goed voor de spijsvertering en het verbranden van calorieën, dus wat willen we nog meer! Deze smoothie is de perfecte aanvulling voor om bestand te zijn tegen de koude winterdagen. Zoek je nog meer lekkere groene smoothies? Dan kan je deze vinden op https://snelafvallen.help/groene-smoothies!

Happy smoothie life.

Liefs,

Jane