Wat is er lekkerder dan de ochtend te beginnen met een toetje?! Een toetje waar je de hele ochtend (minimaal tot 12 uur) genoeg aan hebt en wat super gezond is! Ik presenteer jullie de avocado met choco, banaan en pindakaas smoothie. Een rare combinatie hoor ik je denken en ja ik was ook sceptisch in het begin, maar deze smoothie overstijgt de verwachtingen! Het is inmiddels één van mijn favoriete en vaste ontbijt smoothies.

Ontbijt smoothie: avocado met choco en banaan

Deze smoothie is heel makkelijk te variëren en mijn versie wijkt ook de ene keer wat meer af dan de andere keer, het is maar net waar je zin in hebt die ochtend.
Dit zijn de basis ingrediënten:

1 hele bevroren banaan
1 rijpe avocado
1 kop amandelmelk
3 eetlepels pindakaas
cacao poeder naar smaak

Alternatief zoetmiddel:
1 scheut maple syrup of 2 eetlepels honing

Deze hoeveelheid is goed voor ongeveer 2 grote glazen en het beste is om de smoothie meteen op te drinken (of uit te lepelen) anders wordt de substantie te dik en gaat de avocado bruin verkleuren. De cacao poeder die ik gebruik is ongezoet, het bekendste merk hiervan is ‘Blooker’ maar dit is zeker niet de lekkerste ‘Fair Trade Original’ scoort bij mij qua smaak vele malen hoger. De pindakaas koop ik kant en klaar, het beste is natuurlijk weer biologische en zonder toevoegingen, maar de AH is ook prima voor shopping with a budget.

Waarom avocado?

Door het eten van avocado krijg je in één portie de juiste vetten en eiwitten binnen. De eiwitten in deze vrucht zijn makkelijk afbreekbaar en zullen snel door het lichaam kunnen worden opgenomen. De vetten in een avocado hebben een positieve invloed op een te hoog cholesterol en helpen om dit onder controle te krijgen. Daarnaast is avocado rijk aan omega-3 wat veelal als supplement wordt geslikt om hartziekten tegen te gaan en kan men dus voor dezelfde moeite elke dag een avocado eten. Het klopt dat deze vrucht al snel rond de 180 kilocalorieën bedraagt, maar dit zijn gezonde calorieën met daartegenover ook heel veel vezels. Het is dan ook een fabel dat avocado een dikmaker is.

Liefs,

Jane