Krijg je al trek bij de foto? Good! Deze ingrediënten horen bij de smoothie die ik zie als een echte klassieker en één van mijn vaste blends. In mijn ogen is het een klassieker, omdat de banaan, bosbessen en spinazie ook vaak de basis vormen voor andere smoothie-recepten. Banaan zit vol met vezels, spinazie is rijk aan ijzer en vitamine C en ook de bosbessen bevatten veel vitamine C.

Als ik elke dag taartjes met slagroom zou kunnen eten zonder dat het slecht voor me was deed ik het! Helaas is dat niet mogelijk, maar deze smoothie is creamy, thick and sweet en drink ik net zo graag als dat ik een taartje zou kiezen!

Dus pak de blender maar weer te voorschijn, dit heb je nodig:

1 hand vol spinazie
2 handjes blauwe bessen (meer of minder is jouw keuze)
1 banaan
1 kopje rijstmelk (Biologisch)
Optioneel: griekse yoghurt

Zoals je ziet gebruik ik voor deze smoothie rijstmelk en de biologische merken zijn bij elke ‘groene supermarkt’ te koop. In de gewone supermarkten is vaak alleen het merk Alpro te krijgen, waarschijnlijk omdat ze een monopolie hebben met de grote supermarktketens en ze het meeste doen aan marketing. De plantaardige melk van Alpro is niet de beste keuze en heeft aardig wat toegevoegde suikers, zodat de consument dit drankje het lekkerste vindt. Mijn rijstmelk, amandelmelk en kokosmelk koop ik bij onder andere Ekoplaza en Marqt en daar hebben ze geen Alpro in de schappen.

Oh yeah! One more!

Stiekem heb ik nog een favoriet die ik minstens twee keer in de week maak, eigenlijk ook een klassieker voor mij. Het is een super frisse smoothie die je lekker kan variëren, zodat je elke keer net een andere bite krijgt.

Voor de basis heb je nodig:

1 mango
1 groene appel
1 of 2 limoenen (how sour do you like it?)
1 kopje kokosmelk
Optioneel: griekse yoghurt

Met deze basis krijg je bijna een soort lemon-mango-pie en geloof me het is echt, echt heel lekker!

mango-appel-smoothie

Soms heb ik alleen zin in wat meer pit en dan voeg ik er een stukje verse gember aan toe. Als er dagen zijn dat ik wat minder groente heb gegeten dan voeg ik er nog een handje spinazie of boerenkool aan toe. Dit zijn natuurlijk maar ideeën en het is vooral leuk om zelf te experimenteren met misschien zelfs wel noten en zaden. Laat me weten wat je van deze smoothie vond and remember keep it green and go blending!

Tip: Al je fruit en groente kan je van te voren in grote hersluitbare zakken invriezen. Dat scheelt je maar 1 middag aan snijden en voorbereiden en zorgt ervoor dat je smoothies lekker koud zijn. Als jouw blender bevroren fruit niet aankan is het beter om een half uurtje te wachten dan is het fruit zachter, maar nog steeds koud genoeg voor een frisse, coole smoothie.

Liefs,

Jane